Lange rijdag, mijn verjaardag en... Quokka's!!!!

Door: Lydia

Blijf op de hoogte en volg Lydia

10 Februari 2023 | Australië, Fremantle

Het laatste datwe jullie hebbengemeld, was dat we terug zouden rijden richting Fremantle. Dit zou een lange rijdag worden en deze was inderdaad laaaaang... en saaaaai en vermoeiend, maar gelukkig hadden we zo ongeveer op de helft van de rit de "Wave rock" en "Hippo's yawn". De eerste was een enorm grote rots in de vorm van een golf. Zag er super indrukwekkend uit, maar komt op de foto niet echt over. De tweede was een rots in de vorm van een open nijlpaarden mond. Grappig! Je kon hier nog allerhande wandelingen maken, maar met een temperatuurtje van maar liefst 37 graden vonden we de klim naar de top van de golfgoed genoeg en sowieso wilden we niet teveel tijd verliezen, omdat we hierna nog een rijtijd van ongeveer 4 uur hadden. En ook dat was weer vreselijk saai... pfff...tis niet dat het landschap verandert, er is gewoon helemaal niks. Toen we uiteindelijk rond 19u bij de camping aankwamen was ik helemaal murw gezeten, maar goed... wewaren er! Nu braken dan echt de allerlaatste dagen van de vakantie aan, want dit zou onze allerlaatste stop zijn.

De dag erna (gisteren dus) was ik jarig! 48 ... pfff... helluuup... rimpel hier, rimpeldaar, maar gelukkig voelen we ons nog jong ahum... uch, kuch... ;-) We begonnen de dag met een wandeling naar een strandtentje om te ontbijten, daarna stond een middagje Fremantle op het programma. Op zich een grappig stadje,fijne relaxte sfeer en 's avonds wilden we voor mijn verjaardag ergens lekker gaan uiteten, met de nadruk op LEKKER, want tsja... het is hier allemaal burgers, fish [e-38] chips en pizza... Oh ja en hier en daar nog een verdwaald indiaas restaurant, maar echt een goed restaurant is toch even zoeken hoor. Uiteindelijk vondenwede Manuka woodfire kitchen. Kreeg supergoede recensies en wat er op de kaart stond sprak ons welheeeeel erg aan! Toen we aankwamen werden we al gelijk supervriendelijk ontvangen (nu zijn ze hier over het algemeen overal supervriendelijk hoor). Ons tafeltje was nog niet klaar (we waren dan ook wat te vroeg), dus webleven evenbuiten staan. Het restaurantje zat overigens helemaal vol. Na een paar minuten werden we vriendelijk verzocht om mee naar binnen te gaan. We kregen de kaart en alle gerechtjes waren om te delen. Eerlijk gezegd wist ik al meteen niet meer wat ik moest kiezen, want er stond zoveel lekkers op... dus... besloten we ons te laten verrassen en het "tasting menu" te nemen. Oh oh ohhhhh wat een goeie keuze! We begonnen met geroosterde olijfjes, een soort van italiaans brood met daarbij een dip van geitenkaas met geroosterde walnoten, dille, pruim en eh... nog iets... En dan een bietendip ook met geitenkaas eroverheen gekruimeld, olijfolie en noten. Ik hou dus echt totaal niet van bieten, maar dit was me toch lekker!!! Vervolgens kwam er een gerechtje van diverse verschillende soorten bieten (ik dacht in eerste instantie "he neeeejjjj", maar door de enorm goeie dressing en de juiste kruiden was dit geweldig!) Toen kwam er een vis, vraag me niet meer welke, een witte stevige vis, in dunne plakjes gesneden met een dressing van soya en sake, gerookte komkommer (ja echt), flinterdun gesneden uienringetjesmet daarbij nog een gember aioli. En als hoofdgerecht kregen we lam (dit was zo enorm mals, het viel bij aanraken gelijk uit elkaar), met geroosterde perziken, dadelpuree (vind ik persoonlijk net wat te zoet) en een soort van zure room, maar dan met een gerookte smaak. Oh man oh man, dit hoofdgerecht was echt uit de kunst. Voor het toetje kreeg ik een bordje met iets dat leek op een tompoes, met passievrucht en mango, een minibrownie (met kaarsje erin) en Happy birthday op het bord geschreven met chocolade. Naaaahhhh is dat niet leuk (en lekker). Ohhh jummie jummie, dit was echt een perfect verjaardagsdiner! Dus met een volle buik (belly like sumo) rolden we ons campertje weer in.

Envanochtend... toen... was het EIN-DE-LIJK tijd om naar Rottnest islandte gaan, naar de Quokka's!!! Hier heb ik me al zo'n beetje de hele vakantie op zitten verheugen, want je kunt die beestjes echt nergens anders ter wereld zien. Met de ferry kwamenwe binnen een half uurtjeaan op Rotto (zoals de Aussies het noemen). We hadden bij onze ferry tickets 2 fietsjes gehuurd om het eiland rond te fietsen), dus die eerst opgehaald en toen op zoek naar de Quokka's ... De dame bij het visitor center zei al dat ze niet moeilijk te vinden waren en inderdaad... zodra je het gedeelteingaat waar wat barretjes en restaurantjes etc zijn, zie je ze al meteen. Je mag ze niet voeren en ook niet aanraken, maar oh oh ohhhh wat zijn ze cute! Het zijn een soort van ieniemienie-kangoeroetjes. In dit gedeelte blijftiedereen dan ook hangen, dus echt handig om foto's te maken van die beestjes is dat niet. We besloten maar aan de fietstocht te beginnen. Onderweg zouden we er vast nog wel tegenkomen met minder hordes toeristen eromheen. Zodra je van de drukte weg bent, is het wel iets moeilijker om ze te spotten, maar op een gegeven momentheb je door waar ze zichoverdag schuil houden (overdag slapen ze). Enjawel hoor, we vonden er een paar bijelkaar onder een enorme struikdie gezellig blaadjes gingen knabbelen, ooohhhhh... LEUK!!! Ik natuurlijk onder die struik erbij en gelukkig zijn ze nietsuperbang, dus je kunt redelijk makkelijk foto's maken, al is het wel nogal een uitdaging om ze in de cameratelaten kijken... Ik heb de truckendoos open getrokken zeg maar, maarhet is gelukt. Er zitten een paar grappige foto's tussen. Daarna vervolgden we onze fietstocht. Het was nog stevig trappen ook zeg, want A. heet en B. het gaat alleen maar heuvelop en heuvel af. Behalve dat die Quokka's zo leuk zijn, is het eiland op zich ook supermooi. Wederom prachtige kustlijnen, mooie stranden en er was een uitzichtpuntwaar je (met verrekijker) zeeleeuwen kon zien op een rots. Toen we richting de vuurtoren fietsten, hoor ik Moes opeens roepen "Lyd, slang!".... Wow, echt??? WAAR??? Oh achter me, ik was er blijkbaar zo langsgefietst, dus hup in de ankers, fiets aan de kant, snel snel, erachteraan. Ik hoor Moes nog roepen "Lyd, doe je wel voorzichtig!" Jaaaaahaaaaa... hij was al bijna wegjoh, maar heb m toch nog een beetje kunnen filmen. Hij was niet zo groot en ook niet zo mooi, maar goed, toch nog een slang gezien deze vakantie. Toen we na een uurtje of 4 het hele eiland rondgefietst waren (het is maar een klein eiland), bleek dat de quokka's inmiddels wat actiever waren. Ze hupten nu gezellig tussen de mensen door. We namen op een terras een hapje en een drankje en kregen daar nog bezoek vaneen kraai. Ik heb me simpel gelachen. Dekraaien hier die maken sowieso een heel raar geluid, heel anders dan onze europese kraaien. Hij kwam op het bankje tegenover me zitten en dachtnatuurlijk dat ik nog wat te snacken voor hem had, maar we hadden alles op. Hij hupt opeens op de tafel en pikt zich mijn hele bakje mee. (Dit was ongeveer even groot als hijzelf, dus het was nog een gehannes voor hem). Maarrrr... Niet de slimste kraai... er zat echt helemaal niksmeer in en hij zat er helemaal trots mee op het muurtje, totdat hijer zelf ook achter kwam dat hij al die moeite voor niks had gedaan... Na het kraaienavontuur heb ik nog wat laatste fotootjes en filmpjes gemaakt van de quokka's en toen hebben we de boot terug gepakt.

Tsja... En morgen komt er toch echt een einde aan onze FANTASTISCHE vakantie... om 1 uur 's nachts hebben we de vlucht van Perth naar Singapore, daar dan een paaruurtjes een tussenstop en dan door naar Frankfurt. Pfff... moeter nog even niet aan denken... vooral niet aan het weer... En ohhh wat ga ik het camperleven missen. Dat geeft toch een enorm gevoel van vrijheid! (En altijd etenbijje hahahahaaaa)

Veel liefs voor iedereen!

En P.S. iedereen bedankt voor alle leuke, lieve en ook grappige verjaardagswensen!

• 10 Februari 2023 - 07:29

Gwenda:

Wat een leuke afsluiting van de vakantie, die quokka's! Jullie kunnen echt terug kijken op een fantastische reis!! Veilige terugvlucht.

Xxx

• 11 Februari 2023 - 08:21

Fam Mertens:

Lydia,

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en beide een goeie vlucht naar huis.

We spreken elkaar snel.

Gr Hans en Bianca Mertens